Yksilölliset poron pohjalliset

Jalkapohjien iskua vaimentavat omat pehmusteet - rasvapatjat kantapäässä ja päkiässä -alkavat rappeutua, menettää joustavuuttaan ja siirtyä pois paikoiltaan jo 40 ikävuoden jälkeen. Jalkavaivat sekä polvien ja lonkkien nivelkivut pahenevat usein, kun jalkaterä tärähtää maata vasten. Jokaisen askeleen aikana paineaalto, joka on yhtä voimakas kuin ihmisen oma paino kolminkertaisena, liikkuu kehossa ylöspäin. Vuosien aikana tämä jatkuva ja toistuva rasitus heikentää kehon omaa iskunvaimennusjärjestelmää. Seistessä tai kävellessä alkaa tuntua rasituskipua kaikissa nivelissä. Lisäksi rasvapatjan hävitessä iho alkaa muodostamaan kovettumia paineenalaisille ihoalueille suojauskeinona painetta vastaan. Tutkimusten mukaan iskuja vaimentavat pohjalliset vähentävät rasitusta ja helpottavat jalkaterien kiputiloja jopa 40 %

Teen hoitolassani yksilöllisiä pohjallisia jalan jäljen mukaisesti poron-materiaalille. Tarvittaessa pohjallisiin voidaan lisätä yksilöllinen päkijätuki.

Vihreä Poron® on iskua vaimentava, painetta tasaava ja kipua lievittävä antibacteerinen materiaali ja sen voi pestä haalealla vedellä.  Pohjalliset vähentävät jalkapohjaan kohdistuvaa painetta ja lievittävät alaraajojen rasituskipua sekä ennaltaehkäisevät kovettumien ja ihovaurioiden syntyä. 

Poronpohjalliset sopivat:

  • jokapäiväiseen käyttöön
  • aktiivisille liikkujille
  • seisomatyötä tekeville ja turvakenkiin
  • nilkka-, polvi-, selkä- tai lonkkanivelten likkarasituksesta kärsiville
  • alaraajojen tai selänalueen leikkauksesta toipuville
  • erityistilanteissa, kun jalkapohjan oma iskunvaimennus on heikentynyt (esim. ylipaino, diabetes, reuma)